0

Vad vi vill och egentligen menar!

Hela vår verksamhet kommer ur våra värderingar och våra utmaningar. Vi tror passionerat och helhjärtat på vad vi gör. AliceDot.com ska inte bara vara ännu en e-handelsbutik, utan något som inspirerar, utmanar och ger glädje. En idé med ett hjärta i större storlek.

”Stora kvinnor förtjänar att vara i gott sällskap!”


Ska det vara så svårt att hitta vettiga kläder!? Skiter alla i oss som drar större storlekar eller tror de att vi inte bryr oss? Har vi inte samma behov och efterfrågan som andra? Jo, men vem ställer sig i kön och frågar; ”Har ni den här i typ 8 storlekar större? Inte ens pengar hjälper - det är nästan omöjligt att hitta kvalitetskläder i stora storlekar. 

Vi är hänvisade till några få butikers 'tjockis hörnor' där vi tillåts botanisera fritt bland storrutiga skjortor och oformliga tunna t-shirts i pastell. Det är som att vara passionerad konstkännare och det enda som finns att köpa och hänga på väggen är en plastig reproduktion av ”Gråtande barn” eller ”Fiskargubben”.

”Vi är ett designföretag som samverkar med våra kunder för att möta deras behov”

Vi bryr oss om hur det passar på och till vad det passar. Eftersom ingen annan sedan Jytte Meilvang har gjort ett bra jobb för oss - då får vi väl göra det själv då - hur svårt kan det vara?

Se, lyssna, tänk, rita, fråga, sy upp, prova, känn, fråga, ändra. Prova igen. Förnedra dig inför banken, skrapa med foten, tjata, be, var ödmjuk, räkna dig gråhårig, ta ut sparpengarna, lägg order, ta tabletter mot högt blodtryck och hoppas på det bästa.

”Vi designar för den vuxna aktiva kvinnans specifika behov av att känna sig välklädd och bekväm varje dag”

Jag är så trött på att gå och skämmas i 'kompromissiga' kläder - kläder köpta på tant postorder med bortsprättade blom broderier.

Vi har utfärdat veto mot kläder som spänner över magen eller korvar upp sig över höfterna när vi går. Vi gör inte heller supersexiga urringningar för våra bröst att svälla över i, vi gör kläder att kunna föra ett civiliserat samtal i , att bli tagen på allvar i, att kunna åka tunnelbana i, att springa till dagis i med 2 minuter till stängning, att sitta två extra timmar i på flygplatsen p.g.a. snöstorm och ändå känna sig ok både där och på mötet som man kommer alldeles för sent till.

”Vi är starkt förtrogna med våra kunders behov genom aktiv samverkan kring deras liv.”

Vi vet hur det är att inte kunna ha kjol för att låren skaver sig tokiga mot varandra, vi vet precis hur det känns när bh banden sticker fram i den allt för vida halsringningen. Vi vet hur det är att alltid kläs sig i lager eftersom det inte går att visa sig med ett linne vars ärmhål är så stort att de inte döljer något. Vi vet hur jäkla trist det är med tröjor som liksom vilar sig mot magbulan.

Vi vet allt om panikkänslan som uppstår vid inbjudan till ett bröllop. Vi vet massor om hur det är att avstå från aktiviteter på grund av brist på rätt kläder. Vi lever samma liv.

”Vi designar tidlösa smickrande kläder i stora storlekar, för vuxna kvinnors kroppar.”

Vi skiter i flamsiga kläder som varar en säsong. Vi fnyser åt de djupaste urringningarna,vi ryser åt de ”tyska” grälla tantmönstren och vi ignorerar hudfärgade fluffiga tunikor med brodyr.

Vi gör inte kläder av material som hakar upp sig eller som blir statiskt elektriska. Vi gör bara rena, enkla kläder i stora storlekar för det är det vi är bäst på och det är det som vi saknar.

”Vi erbjuder en samtida och uppdaterad stil som passar moderna kvinnors livsstil.”


Du ska slippa se ut som om du är hämtad ur fel årtionde, du ska kunna ha dina kläder ofta, till mycket och utan att skämmas över att du haft dem länge.

Om du hittar en modell som du trivs med så ska du kunna fortsätta ha den och kanske ha flera av samma modell att byta med. Du ska inte behöva trippa runt och hålla in magen om du inte vill det. Du ska kunna kliva i och ur bilar, du ska kunna packa en resväska på 15 minuter, du ska kunna vara spontan och fri.

”Vi är lättillgängliga med vår enkla och vänliga webbutik samt tillfälliga pop-up butiker.”

Vi hoppas helhjärtat på att folk kommer att hitta oss på webben så att den här idén kan växa. Vi har inte råd att göra dyr TV-reklam, öppna butiker i varje gathörn, skicka ut glossiga broschyrer eller göda mätta reklambyråer.

Men det vore kul och trevligt att träffa folk på stan då och då så vi kan få ärlig feedback och nya idéer.