0

Vårt om oss handlar också om dig.

Hela vår verksamhet kommer ur våra värderingar, våra egna och våra vänners klädutmaningar. Vi brinner för det vi gör och för alla kvinnors rätt att känna sig snygga, välklädda och nöjda med sig själva. Här berättar vi lite mer om bakgrunden till företaget och hur vår grundare Cecilia tänker kring kropp och kläder. 

”Stora kvinnor förtjänar att vara i gott sällskap!”


Cecilia som startade företaget 2013 var trött på att gå runt och dra i 'kompromissiga' kläder - kläder köpta på postorder med bortsprättade blombroderier. Oformliga tunna t-shirts, mjukisbyxor, sladdriga koftor, mönstrade korta tunikor och en billig parkas gick hyfsat lätt att hitta i hennes storlek, men välsydda baskläder, långa svepande tunikor, en riktigt snygg kappa i bra material och rätt längd, var fanns de? Kläderna för tjänsteresan, för styrelsemötet och en kväll med vänner på krogen var svårare att hitta. Tänk dig att du är en passionerad konstälskare och det enda som finns att köpa och hänga på din vägg är en reproduktion av ”Gråtande barn” eller "Fiskargubben".

Cecilia berättar:

"I klädbutiker kände jag mig osynlig, ovälkommen och missförstådd. När en kollega eller väninna kunde titta på kläder fanns inget för mig - jag fick gå och fingra på butikens accessoarer. Jag blev van vid att alltid behöva kompromissa. Hittade jag en stil som jag gillade, så fanns det aldrig plagg i min storlek. På de ställen där jag kunde hitta storleken så var stilen, materialen och passformen fel. Inte ens pengar hjälpte - det var svårt för att inte säga nästan omöjligt att hitta välsittande kvalitetskläder i stora storlekar. Mitt intresse för kläder fick ingen näring.
Hur kan det vara så ont om bra kläder i stora storlekar när det borde finnas en stor efterfrågan - jag var ju knappast ensam om att behöva stor storlek?"

”Hur svårt kan det vara?"

"Jag som har jobbat med form, färg, design och ekonomi och verkligen bryr mig om hur kläder sitter och till vad de passar, jag får väl göra det själv då - för mig själv som behöver kläder i stor storlek och för andra som känner likadant - hur svårt kan det vara?"

Så här tänker vi: 

"Vi avstår från kläder som bara varar en säsong. Vi vill slippa se ut som om vi är hämtade ur fel årtionde, vi vill kunna ha våra kläder ofta, till mycket och utan att skämmas över att vi haft dem länge. Vi gör inte kläder av material som hakar upp sig eller som blir statiskt elektriska. Vi gör rena, enkla kläder i stora storlekar för att det är det vi gör bäst och för att det är det som saknas.

”Vi designar för den vuxna aktiva kvinnans behov av att känna sig välklädd och bekväm varje dag”

Vi har utfärdat veto mot kläder som spänner över magen eller korvar upp sig över höfterna när vi går. Vi gör inte heller djupa urringningar för våra bröst att svälla över i. Vi gör kläder att föra ett civiliserat samtal i, kläder att bli tagen på allvar i, kläder att åka tunnelbana i, kläder som fungerar bra att springa i när förskolan stänger om 3 minuter och vi har barn att hämta, kläder som vi känner oss snygga i trots att flyget blev försenat och vi kommer sent till det viktiga mötet.

När vi hittar en modell som vi trivs i vill vi kunna fortsätta ha den och kanske ha flera av samma att byta med. Vi ska inte behöva trippa runt och hålla in magen om vi inte vill det. Vi ska kunna kliva i och ur bilar, vi ska kunna packa en resväska på 15 minuter, vi ska kunna vara spontana och känna oss fria. 

”Vi designar tidlösa kläder i stora storlekar, för vuxna kvinnors kroppar.”

”Vi vet hur det känns.”

Vi vet hur det är att inte kunna gå barbent i kjol för att låren skaver sig tokiga mot varandra, vi vet precis hur det känns när bh banden sticker fram i den allt för vida halsringningen. Vi vet hur det är att alltid klä sig i lager eftersom det inte går att visa sig med ett linne vars ärmhål är så stort att det inte döljer något. Vi vet hur jäkla trist det är med tröjor som är för korta och vilar sig mot magbulan eller slutar just där vi är som bredast. Vi vet allt om panikkänslan som uppstår vid inbjudan till ett bröllop. Vi vet massor om hur det är att avstå från aktiviteter på grund av brist på rätt kläder. Vi vet för vi lever samma sorts liv.

”Vi är lättillgängliga med vår enkla och vänliga webbutik" 

Vi hoppas helhjärtat på att du och dina vänner kommer att hitta oss på webben så att den här idén kan växa. Vi har inte råd att göra TV-reklam, öppna butiker i varje stad, skicka ut påkostade broschyrer eller att anlita dyra konsulter. Vår idé handlar om att göra våra kläder och vår service så bra att du gärna berättar om dina upplevelser för andra. Så får vi det att fungera tillsammans!"