0

.

Storleken har betydelse men det är måtten som är viktigast!

Spar tid genom att uppdatera dig på dina mått. Många har olika storlek upptill och nedtill och vi har alla lite olika tycke och smak vad gäller hur tajt eller luftigt vi vill att kläder ska sitta. Se vår storleksguide som en start och titta därefter närmare på respektive plaggs specifika mått. Vissa modeller är rymliga, andra mer kroppsnära.Gör så här:

1. Ta dina kroppsmått och skriv ner. För att välja rätt storlek behöver du veta måttet på din byst, midja och stuss.

2. Jämför dina kroppsmått med plaggets mått, som finns bland bilderna för det specifika plagget. Kom ihåg att lägga till för rörelsevidd!

3. Titta på materialbilden, som även den finns bland bilderna på plagget. Den ger dig en bättre bild av vilken typ av material plagget är gjort av. Trikå är töjbart. Välj därför en storlek som har något mindre mått eller samma mått som din byst. Vävda plagg som viskos moss crepe eller linne/bomull blandning töjer sig inte. Välj en storlek där dina kroppsmått är cirka 10 cm mindre än plaggets mått.

4. Är du fortfarande osäker på storleken? Beställ hem en av varje storlek och prova i lugn och ro. Sedan returnerar du enkelt den som inte passar - helt utan extra kostnad. Bra va?