0

Storleksguide för stora storlekar

Hitta din storlek!

För att spara tid och slippa returnera kläder som inte passar så uppmuntrar vi dig att mäta och spara dina mått. Brukar du handla en viss storlek så är det kanske dags att kolla om dina mått fortfarande är desamma? När du har koll på dina aktuella mått hittar storleken som ligger närmast genom vår storleksguide här nedan. 

Storleken har betydelse men det är måtten som är viktigast!

Förutom den generella storleksguiden här nedan hittar du även plaggens skiss och specifika mått bland produktbilderna. Plaggets mått gör det lättare att förstå modellen och dess specifika passform. Vissa modeller är rymliga, andra mer kroppsnära. Materialet spelar också roll, trikå är töjbart medan vävda plagg kräver mer rörelsevidd. 

Vår storleksguide är första steget!

Gör så här för att hitta din storlek:

  1. Använd ett måttband eller ett snöre/tumstock om du lättare hittar det. För att välja rätt storlek behöver du veta måttet på din byst, midja och stuss. En första guide hittar du i vår generella storleksguide här ovan. 
  2. Jämför sedan dina kroppsmått med plaggets mått som du hittar bland bilderna för det specifika plagget. Kom ihåg att lägga till för rörelsevidd när du jämför kroppsmått med plaggmått!
  3. Läs plaggets beskrivning och titta på materialet. Trikå är töjbart. Är plagget av trikå kan du välja en storlek som har något mindre mått eller samma mått som din byst. Vävda plagg av linne, viskos, modal eller bomull töjer sig sällan. Är plagget vävt bör du välja en storlek där plaggets mått är cirka 10 cm större än ditt kroppsmått för att få rätt rörelsevidd. 
  4. Är du fortfarande osäker? Fråga oss eller beställ en av varje storlek och prova i lugn och ro hemma. 

Behöver du hjälp med passform, material eller annat?

Hör av dig på mejl [email protected] eller telefon (+46)760-349300 vardagar 10:00-16:00.