0

Storleksguide för stora storlekar

Hitta din storlek!

För att du ska spara tid och slippa returnera kläder som inte passar så uppmuntrar vi dig att ta dina mått och skriva upp och spara dem. 

Brukar du handla en viss storlek så är det kanske dags att kolla om dina mått fortfarande är de samma? Det spar din tid och ditt goda humör. 

När du har koll på dina mått kan du hitta den eller de storlekar som passar dig bäst genom att se på vår storleksguide. 

Storleken har betydelse men det är måtten som är viktigast!

Spara tid genom att uppdatera dig på dina mått. Många har olika storlek upptill och nedtill och vi har alla lite olika tycke och smak vad gäller hur tajt eller luftigt vi vill att kläder ska sitta.

Vår storleksguide hjälper dig hitta rätt!

Se vår storleksguide som en start och titta därefter närmare på respektive plaggs specifika mått. Vissa modeller är rymliga, andra mer kroppsnära.

Gör så här för att hitta din storlek:

  1. Ta dina kroppsmått och skriv ner. För att välja rätt storlek behöver du veta måttet på din byst, midja och stuss.
  2. Jämför dina kroppsmått med plaggets mått, som finns bland bilderna för det specifika plagget. Kom ihåg att lägga till för rörelsevidd!
  3. Titta på materialbilden, som även den finns bland bilderna på plagget. Den ger dig en bättre bild av vilken typ av material plagget är gjort av. Trikå är töjbart. Välj därför en storlek som har något mindre mått eller samma mått som din byst. Vävda plagg som viskos moss crepe eller linne/bomull blandning töjer sig inte. Välj en storlek där dina kroppsmått är cirka 10 cm mindre än plaggets mått.
  4. Är du fortfarande osäker på storleken? Beställ hem en av varje storlek och prova i lugn och ro. Sedan returnerar du enkelt den som inte passar - helt utan extra kostnad. Bra va?

Stäm även av dina mått med respektive plaggs specifika mått.

Vid varje modell har vi angett passformen och plaggets viktigaste mått per storlek. Vissa plagg är mer kroppsnära, andra modeller är rymliga.

Tänk på att du behöver lägga till lite utrymme att röra dig i. När du har koll på dina mått hittar du snabbt rätt passform!

Behöver du hjälp med passform, material eller annat?

Hör av dig på mejl hello@alicedot.com eller telefon (+46)760-349300 vardagar 10:00-16:00.